диети за отслабване

Високовъглехидратна диета
За много хора, които търсят подходящия за тях начин на отслабване, но не искат да се лишат от удоволствието да похапват сладко, високовъглехидратната диета (ВВД) изглежда идеалното решение. Освен това тя прави опит да върне въглехидратите обратно на масата като част от здравословното хранене.

Наистина въглехидратите сами по себе си не са враг. Именно те са онзи елемент от храната, който човешкото тяло предпочита за преобразуване в енергия. И ако бъдат правилно подбирани (и в балансирано количество!) те могат да допринесат за сваляне на килограмите.

Високовъглехидратната диета е създадена целенасочено като план за отслабване – чрез контрол върху калориите и ударение върху полезните за здравето въглехидрати. В известна степен тя се опитва да възстанови правилното схващане за въглехидратите като част от правилното и балансирано хранене, в последните години променено заради голямото внимание, отделяно на вредата от тях.

Въглехидратите могат да са полезни за всеки, стига да се подбират правилните и да се контролират порциите. Въглехидратите, богати на т.нар. устойчиво нишесте (Resistant Starch), могат да са почти магическо решение за свалянето на излишно тегло.

Какво представлява устойчивото нишесте

Устойчивото нишесте е тип въглехидрати, които спадат към т.нар. бавни въглехидрати. То не се разтваря в тънките черва, като едновременно създава усещане за ситост и помага за изгарянето на повече мазнини. Изследванията показват, че устойчивото нишесте помага да се преодолее по-бързо чувството на глад, участва в контрола на кръвната захар и засилва обмяната на веществата.

Високовъглехидратната диета представлява новаторски подход за здравословно хранене, който същевременно обещава отслабване с до 4 кг за 30 дни, като се ядат полезни за здравето храни заедно с такива, богати на устойчиво нишесте.

Упражненията, съпътстващи диетата, реабилитират значението на физическата активност в процеса на отслабване.

Какво може да се яде

Високовъглехидратната...
назад | 1 | 2 | 3 | 4 | напред