диети за отслабване

Японска диета
среден брой ккалории за денонощие: 695
отслабване: до 8 кг за 13 дни


За разлика от Европа и Северна Америка на японските острови съвсем незначителен процент от населението страда от наднормено тегло, още по-малко – от затлъстяване, въпреки факта че Япония по нищо не отстъпва на най-високоразвитите страни. Основна причина за тази разлика, според диетолозите, е, че японците се хранят основно с нискокалорична храна (най-вече с малко съдържание на въглехидрати и мазнини). Именно на основата на този начин на хранене е създадена и японската диета – високоефективна, но и специфична от гледна точка на нашите хранителни навици.


За разлика от други диети, японската не е от бързите, но е добре балансирана и след прекратяването й организмът запазва придобитите полезни навици, което позволява запазване на новото тегло дори до няколко години. Заедно с отслабването човек, спазвал японската диета, се радва и на по-добра обмяна на веществата – благодарение на постигнатия почистващ ефект.

След първата седмица на диетата е нормално да се отслабне с 3,5-4 кг, а след 13-те дни – със 7-8 кг. Минималната продължителност на японската диета е 13 дни, максималната – 13 седмици.

Както и при повечето други диети за отслабване японската изисква да се следват редица ограничения: от храната трябва да се изключат чистите въглехидрати (т.е. захар, сладкарски изделия, алкохол и т.н.) и всякакви източници на сол.

Меню за 13 дни

Ден 1
- Закуска: чаша кафе без захар.
- Обяд: салата от варено зеле с растително масло, 2 твърдо сварени яйца, чаша доматен сок.
- Вечеря: варена, или в краен случай запечена с растително масло, риба (200 г).

Ден 2
- Закуска: чаша кафе без захар и малко парче ръжен хляб.
- Обяд: варена, или в краен случай запечена с растително масло, риба (200 г); салата от варено зеле с растително масло.
- Вечеря: варено говеждо или телешко месо (100 г, без сол!) и чаша мляко или айран.

Ден 3
- Закуска: чаша кафе без захар и малко парче ръжен хляб.
- Обяд: задушени в малко растително масло тиквички...
назад | 1 | 2 | 3 | напред