диети за отслабване

Диета с грейпфрути
Диетата с грейпфрут представлява краткосрочен режим за отслабване. Тази диета е широко популярна от десетилетия - първите данни са от 30-те години на миналия век. Разпространявана първоначално от уста на уста, диетата с грейпфрути е издържала теста на времето, а днес продължава да е много популярна и за някои хора най-доброто решение в борбата за отслабване.

В диетата е заложено схващането, че неустановена с точност съставка на грейпфрута в комбинация с храни, богати на белтъчини, отключва изгарянето на мазнини. По този начин тя е създадена да стимулира бързото отслабване, което обаче, според повечето специалисти, се дължи основно на загуба на течности, а не на мазнини.

Диетата с грейпфрути представлява нискокалоричен, беден на въглехидрати и богат на белтъчини хранителен режим. Повечето версии обещават сваляне на 4-5 кг в рамките на 12 дни. След този период се препоръчва двудневна почивка преди да се премине още един курс – ако се цели още отслабване.

Какво може да се яде

Диетата с грейпфрути е силно монотонен режим на хранене, който препоръчва консумацията на бедно разнообразие на храни през целия ден - на закуска, обяд, вечеря и преди лягане. Отслабващите се насърчават да пият черно кафе и много вода.

Примерно дневно меню:

- Закуска: 2 яйца, 2 парчета бекон, черно кафе, 1/2 грейпфрут и 200-250 мл сок от грейпфрут.

- Обяд: Салата с дресинг, месо без ограничения в консумацията, 1/2 грейпфрут и 200-250 мл сок от грейпфрут.

- Вечеря: Червени или зелени зеленчуци (с изключение на зеленчуци, богати на нишесте, като грах, бобови растения, царевица и сладки картофи) или салата, неограничено количество месо или риба, 1/2 грейпфрут или 200-250 мл сок от грейпфрут.

- Преди лягане: 250 мл обезмаслено прясно мляко.

През 12-дневния период отслабващите могат да консумират масло и дресинг колкото пожелаят и да приготвят ястията си по всякакъв начин, включително чрез пържене.

Сокът от грейпфрут трябва да бъде неподсладен!

Не са позволени никакви храни или напитки, които не са в...
назад | 1 | 2 | 3 | напред