диети за отслабване

Нисковъглехидратна диета
Нисковъглехидратните диети придобиват все по-голяма популярност сред хората, които търсят отслабване. И това не е учудващо предвид големия брой на тези, които са успели да отслабнат с тяхна помощ. Един от най-успешните автори на книги за нисковъглехидратни диети е Фран Маккълоу, чиято първа книга за хранене и диета става бестселър в САЩ през 1997 г.

Три години по-късно тя издава и Living Low-Carb, в която обяснява разликата между най-стриктните нисковъглехидратни диети и по-либералните, на които и тя самата е привърженик. Тя описва как човек може да превърне нисковъглехидратната диета във всекидневен начин на живот.

Диетата не пропуска да вземе под внимание индивидуалните особености на желаещия да отслабне, като съобразява режима на хранене със здравословното му състояние.

Диетата не се препоръчва за бременни и кърмещи, както и за хора, страдащи от хипотиреоидизъм и диабет.

Living Low-Carb е пълна с мотивиращи и практични съвети - как да се храните: в ресторант, докато пътувате, на гости и как да устоявате на въглехидратните изкушения.

В нисковъглехидратната диета спортните занимания заемат специално място не само защото те водят допълнително до отслабване, но и защото са здравословни по принцип.

Как работи нисковъглехидратната диета

Основните принципи на диетата са:

- Приемайте белтъчини на всяко хранене - около един грам на килограм от идеалното тегло, обичайно между 60 и 85 г на всяко хранене.

- За да отслабнете, ограничете смилаемите въглехидрати до минимум. Препоръчва се консумацията им да не надвишава 30 г на денонощие.

- Избирайте органични и сурови храни. Колкото повече фибри консумирате, толкова по-добре.

- Избягвайте храни с цвят доближаващ се до бяло - ориз, хляб, картофи, брашно, захар, царевица. Естествено това не включва карфиол и ряпа.

- На закуска яжте нисковъглехидратни плодове - безкостилкови, пъпеш, праскови и киви. Половин банан е максималната доза, която може да си позволите.

- Въпреки че е позволено да консумирате сметана и масло, запазете...
назад | 1 | 2 | 3 | напред