диети за отслабване

Диета според вкуса
Много диети за отслабване носят зашеметяващи заглавия - с цел да привлекат вниманието на хората, желаещи да свалят излишните килограми. Но част от тях всъщност не предлагат нищо повече от добре познатите и доскучали мерки в борбата с наднорменото тегло: елиминиране на отделни храни или хранителни групи, ограничаване на калориите и „хитри“ съвети как да излъжете тялото си, че не сте гладни.

За разлика от тях диетата според вкуса (Flavor Point Diet) предлага нов, по-добър подход за отслабване, твърди нейният автор д-р Дейвид Катц - експерт в областта на храненето към престижния университет в Йейл, САЩ. Разработеният от него хранителен режим се базира, по собствените му думи, на правилен контрол върху апетита и по-бързо засищане с помощта на определени хранителни вкусове.

Диетата гарантира консумация на апетитни храни и представя един иновационен план, който има за цел да научи човек как ефективно да потиска своя глад и да подпомогне процеса на отслабване.

Диетата според вкуса е първият хранителен режим за отслабване, който използва науката за вкусовете и тяхното влияние върху апетита. Според автора й, смесването на много подправки и вкусове като сладко, солено или кисело стимулира центъра на апетита в мозъка и води до преяждане. Съответно по-малкото вкусови групи в едно хранене улесняват мозъка и стомаха да достигнат по-бързо до точката на засищане.

Какво може да се яде

За да разберат концепцията на режима, отслабващите трябва да преминат през няколко фази и по този начин да се адаптират към новия начин за избор на храни.

Първите два етапа са образователни и са необходими, за да могат хората да подредят и организират вкусовете в своите хранения.

През първата фаза, която трае 4 седмици, отслабващите консумират храни в съответствие с характерните за деня вкусове.

- Седмица 1: стафиди / грозде, ананас, червена боровинка, лимон, праскова, портокал, ябълка.
- Седмица 2: домат, морков, гъби, лук, тиква, спанак, камби.
- Седмица 3: ябълка, домат, бадем, мащерка, орех...
назад | 1 | 2 | 3 | напред