диети за отслабване

Инстинктивна диета
Ключът към отслабването е разбирането на петте хранителни инстинкта, което ще помогне да контролирате своите навици на хранене. След като ги опознаете, ще се научите да ги контролирате и ще свалите до 7 килограма за осем седмици, твърди т.нар. диета според инстинктите.

Инстинктивната диета се концентрира върху типичните проблеми, които често провалят отслабващите - глад, хранителни прегрешения, чувство за вина. И само чрез малки промени в начина си на живот човек може да задоволи своя глад единствено със здравословни храни и да намали случаите на преяждане и желанието за консумация на висококалорични храни, вярва авторката на режима д-р Сюзан Робъртс.

Диетата се базира на повече от 20 години клинични проучвания, направени от Робъртс в престижният американски университет „Тафт“. В допълнение към собствените си проучвания тя е направила подробен анализ на много научни доказателства, свързани с успешното отслабване.

Инстинктивната диета цели да научи хората как и какво да ядат. Тя съдържа рецепти, хранителни планове и съвети как да усъвършенствате вродените си инстинкти.

Диетата се състои от три части. Първата продължава две седмици и подготвя отслабващия за същинската фаза с ограничено разнообразие от потискащи глада храни. Втората продължава шест седмици и позволява консумацията на по-голямо разнообразие от храни. Третата е посветена на придобиване на уменията, които правят възможно поддържане на новото по-ниско тегло завинаги.

Какво може да се яде

Според инстинктивната диета хората под 72 кг трябва да приемат около 1200 калории на ден. 1600 калории се препоръчват на тези, които тежат между 72 и 90 кг, а още по-тежките трябва да приемат около 1800 калории дневно. Диетата е богата на потискащи глада храни като богати на фибри растителни продукти или такива с нисък гликемичен индекс.

Отслабващите се насърчават да приемат допълнително мултивитамини, калций и рибено масло - всеки ден по време на осем седмичния план.

Двуседмичният първи етап на диетата...
назад | 1 | 2 | 3 | напред