диети за отслабване

Течна детокс диета
Течната детоксикираща диета Martha's Vineyard не е типична диета за отслабване, а цялостна програма за прочистване на тялото и премахване на причината за наднорменото тегло. Създадена с лечебни цели от медицинската сестра и натуропат Рони Делуз, диетата, според своята авторка, успешно се справя с излишните килограми.

Концепцията на течната детоксикираща диета се базира на консумацията на течности веднъж на всеки два часа. По този начин се изчистват натрупаните токсини в тялото, твърдят последователите на течната диета. Отслабващите могат да избират измежду ограничен брой напитки, включващи вода, домашно приготвени супи, сокове от плодове и зеленчуци и т.нар. зелена напитка.

В диетата се твърди, че когато човек се очисти от токсините, неговото тяло започва да функционира много по-добре и метаболизмът му се ускорява. Тези промени благоприятстват процесите на отслабване и позволяват на хората безопасно да свалят около 10 кг за 21 дни.

Течната диета се основава на три принципа:
- почивка,
- прочистване,
- обновяване.

Почивката идва чрез намаляване на дъвченето и усилията за смилане на хранителните вещества. Елиминирането на токсините и покоят на храносмилателната система прочистват организма, стимулират процесите на отслабване и възобновяват увредените структури на тялото, твърди Рони Делуз.

Търсещите отслабване могат да изберат или двудневен план през уикенда, или 7-дневен план или препоръчвания от авторката 21-дневен план на хранене. В течната диета е включен прием на хранителни добавки, съдържащи ензими и прочистващи формули с билки и алое вера. Препоръчва се и ниско интензивна физическа активност: ходене, йога, пасивни аеробни упражнения или скачане на въже/батут.

След 21-вия ден следва внимателно връщане към обичайния режим на хранене, тъй като според диетата „тялото вече се е научило да не толерира преработени и некачествени храни, което гарантира поддържането на постигнатото тегло.

Какво може да се яде

На всеки два часа следващите диетата трябва...
назад | 1 | 2 | 3 | напред