диети за отслабване

Диета на Алиша Силвърстоун
Подобно на доста други знаменитости, актрисата Алиша Силвърстоун издаде книга, в която разкрива как е постигнала и на какво дължи своята перфектна визия и слаба фигура. Според нея ключът към успешното отслабване и доброто здраве се крие в спазването на напълно органична и строго вегетарианска диета - без месо, млечни продукти, бяла захар и преработени храни.

Силвърстоун, която между другото е и ревностен защитник на природата и животните, изтъква в своята книга The Kind Diet, че вегетарианската (на практика веганска) диета е не само здравословна за тялото, но по този начин човек може да спаси много животни от мъчителна смърт. Фактите показват: с всеки изминал ден вегетарианството привлича все повече последователи, тъй като много хора откриват неговите здравословни и етически ползи.

Част от специалистите също подкрепят вегетарианския тип на хранене. Диетите, богати на храни като плодове, зеленчуци, пълнозърнести и соеви продукти, ядки, бобови растения и бедни на животински и преработени храни могат да бъдат едновременно и хранителни и вкусни, и да подпомагат процеса на отслабване. Въпреки това диетолозите предупреждават, че с елиминирането на всички животинските продукти от диетата отслабващите са по-предразположени към дефицит на есенциални хранителни вещества като калций, желязо, витамин B12 и витамин D. По тази причина те препоръчват включването най-малко на нискомаслени животински продукти.

Какво може да се яде

Силвърстоун насърчава отслабващите да консумират предимно органични (когато е възможно) и растителни храни - най-вече пълнозърнести продукти, морски растения и храни, характерни за източната култура като дикон, шоиу и корен от лотос. В нейната книга са включени повече от 100 апетитно звучащи рецепти, включително десерти, които оборват общоприетото схващане, че вегетарианското хранене е ядене най-вече на „треви и безвкусни зеленчуци“.

Бялата захар, преработените храни, кафето, алкохолът, животинските продукти и всичко изкуствено (включително...
назад | 1 | 2 | 3 | напред