диети за отслабване

Диета с фаст фууд
Ако обичате да ядете на крак в заведенията за бързо хранене въпреки мнението, че там храната е нездравословна, и въпреки това търсите лесен начин за отслабване, то диетата с фаст фууд (Fast Food Diet) може да се окаже тъкмо за вас.

Тази диета може и да звучи като поредната нелепа идея за отслабване, но нейният автор кардиологът д-р Стефън Синатра е на съвсем различно мнение. Според него, ако човек внимателно подбира храните във веригите за бързо хранене и спортува редовно, то може да отслабне без проблеми.

Диетата с фаст фууд е 6-седмична и започва с „разходка“ из менютата на заведенията за бързо хранене – за да онагледи кои храни са най-здравословни измежду богатия асортимент. Тя представлява лесен вариант, който има за цел да облекчи твърде заетите хора и любителите на фаст фууд, които същевременно са загрижени за своето здраве.

По принцип д-р Синатра препоръчва на всички свои пациенти (и на останалите 6 милиарда жители на планетата) да се хранят здравословно и тяхното меню да се състои предимно от плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, нискомаслени млечни продукти и крехки меса. Въпреки това той осъзнава, че за много хора тези препоръки са напълно нереалистични.

„Хората обичат фаст фууд, защото е вкусна, на относително ниска цена и, независимо какво препоръчват експертите, хората ще продължат да я ядат”, твърди той. „Защо тогава да не им помогнем да се хранят по-здравословно. Все пак това винаги е стъпка в правилната посока”.

Какво може да се яде

Отслабващите могат спокойно да се наслаждават на храни като сандвичи с печено пиле, чили, печени картофи, плодови парфета и дори малки бургери. Но дори не си помисляйте за секунда, че пържените картофки и висококалорични подсладени безалкохолни са препоръчителна част от тази диета за отслабване. В действителност, ако човек спазва прецизно хранителния режим с фаст фууд, той наистина би приел минимално количество нездравословни транс мазнини, защото пържените храни са забранени.

Диетата предоставя на вниманието...
назад | 1 | 2 | 3 | напред