диети за отслабване

Плодова диета 1 вид
Възможно ли е да се отслабне, ако се ядат плодове на всеки два часа? Според плодовата диета е напълно възможно и то да се свалят 4-5 килограма само за три дни.

Според автора на плодовата диета (The Fruit Flush Diet) клиничния диетолог Джей Роб (Jay Robb) през 3-дневната плодова диета храносмилателните процеси са облекчени от бремето, с което останалите храни я натоварват. По този начин човешкото тяло може да се прочисти и едновременно с това ефективно да гори мазнини. Роб твърди също, че хранителните вещества в плодовете подпомагат разграждането на токсините и с помощта на водата и фибрите ги изхвърлят през стомашно-чревния тракт.

Освен плодове в диетата се включват и крехки белтъчини - протеини, които да съхранят мускулната маса и да подпомогнат процесите на отслабване.

Авторът предупреждава, че около 50% от сваленото тегло се дължи на загубата на телесни течности, особено ако диетата е и бедна на сол. Някои експерти смятат, че този процент е дори по-голям. Въпреки това рязкото сваляне на килограми действа като силен мотивиращ фактор за част от отслабващите и може да се превърне в идеален старт за всеки друг по-дълготраен режим на хранене и отслабване.

Плодовата диета изисква само изпълнението на две стъпки. През първия ден човек трябва да пие протеинови шейкове, а през следващите два дни да се храни само с пресни плодове - на всеки два часа, плюс вечеря, състояща се от сурови зеленчуци и малко количество крехки белтъчини (или протеинов шейк).

Диетата осигурява дневен прием на 900-1000 калории, набавени основно от плодове, зеленчуци и протеини - 100-125 грама през първия ден и около 50 грама през останалите два дни.

Какво може да се яде

Списъкът на позволените храни и напитки е много кратък:
- пресни плодове,
- сурови зеленчуци,
- крехки белтъчини,
- протеинови шейкове.

Почти всичко друго е забранено - млечни продукти, кафе/кофеин, чай, алкохол, безалкохолни напитки, нишестени храни, сготвени зеленчуци, сокове, мазнини, всичко сладко. Не се насърчава и използването на хранителни...
назад | 1 | 2 | 3 | напред