диети за отслабване

Лимонадена диета
Лимонадената диета е създадена още в средата на 20 век, но добива популярност едва наскоро - след като поп иконата Бийонсе обяви, че, спазвайки диетата с лимонада, е отслабнала с 11 кг.

Лимонадената диета, първоначално разработена като режим за прочистване и детоксикация, сега е по-популярна като диета за отслабване. Основната й цел е да прочисти тялото от натрупалите се в него отпадъчни продукти, получени в резултат на неправилното хранене, липсата на физическа активност и негативното отношение към живота.

Диетата, съставена единствено от лимонен сок, е предназначена да помогне на хората да отслабнат с до 11 кг, да изглеждат по-млади, да облекчат хроничните болки, да прочистят тялото от токсини и да повишат енергийните си нива за 10 дни.

Спазвайки диетата с лимонада, загубата на килограми е неизбежна, тъй като отслабващите прекратяват приема на всякакви храни и течности с изключение на основната напитка. Поради това лимонадената диета за отслабване е изключително бедна на всички важни и необходими хранителни вещества: белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини, минерали и фибри. Съответно, доста диетолози определят този тип диети като много опасни и вредни за здравето.

Физическата активност не е част от този режим на отслабване, защото каквато и да е спортна дейност би била трудно извършена в условията на на практика абсолютен глад.

Какво може да се яде

Не са позволени никакви твърди храни, нито хранителни добавки. Отслабващите могат да консумират само лимонадения еликсир - за да бъдат добре хидратирани. Лимонадената диета изисква от своите последователи да пият 6 или повече порции от него на ден. Единствените две други алтернативи са солена вода рано сутрин и билков чай с разхлабително действие през нощта, само ако е необходимо.

Една порция от лимонадата в диетата съдържа:
- 2 супени лъжици прясно изтискан лимонов сок,
- 2 супени лъжици органичен кленов сироп,
- 1/10 лъжица лют червен пипер,
- 250 мл вода.

Диетата продължава от 4 до 14 дни, след което се...
назад | 1 | 2 | 3 | напред