диети за отслабване

Течна детокс диета
... повечето от свалените килограми ще се дължат на загубата на течности и мускулатура. По този начин в края на 21-дневния режим отслабващите ще тежат по-малко, но въпреки това относителното съдържание на мазнини в тялото им ще бъде по-голямо от преди - поради загубата на мускулна маса.

Течната детоксикираща диета Martha's Vineyard е твърде бедна на белтъчини, фибри, есенциални мастни киселини, мастно разтворими витамини и някои минерали, което създава предпоставки за появата и развитието на сериозни здравни проблеми.

Друг основен проблем е, че тази диета обрича отслабващите на постоянен 21-дневен глад. Когато човек приема по-голямата част от храната си за деня под формата на течности, той не може да засити своето чувство на глад, особено когато калорийният прием е толкова силно намален.

Единственото позитивно нещо в диетата, според специалистите, е консумацията на много плодове и зеленчуци, които иначе често остават на заден план при съвременния начин на хранене.

Място за размисъл

Въпреки че на пръв поглед течната детоксикираща диета може и да изглежда научно обоснован подход за отслабване, тя е опасна за здравето и твърденията в нея всъщност не се базират на никакви научни факти, единодушни са диетолози, лекари и здравни специалисти. Консумацията на огромни количества течности няма да ви „прочисти”, а по-скоро ще ви изложи на сериозен риск от дефицит на голям брой есенциални хранителни вещества.

Ако желаете да отслабнете безопасно и да поддържате постигнатото тегло, по-добре потърсете дългосрочна диета, която включва както редовна физическа активност, така и добре балансиран режим на хранене.
назад | 1 | 2 | 3 | напред