диети за отслабване

Инстинктивна диета
... варират в широки граници: от очаквани мерки - консумация на храна, богата на фибри, белтъчини и вода до нетрадиционни - почукване на челото (за овладяване на желанието за сладко). Отслабващите се насърчават в началото да определят кои от по-горните инстинкти са основен проблем за тях, а след това да се учат да ги контролират.

През първите осем седмици на диетата спортът и физическите упражнения не са задължителни. Въпреки че редовната физическа дейност е несъмнено полезна за здравето и намалява стреса, тя има съвсем малък ефект върху процесите на отслабване, смята авторката на режима. Според нея отслабващият трябва да посвети своето време повече на подготвянето на здравословни ястия отколкото на спорт.

Какво смятат експертите

Инстинктивната диета включва подробен подход, който ще помогне на хората да разберат повече относно своите навици на хранене, изборът на подходящите за тях храни и основните причини за наднорменото тегло.

Диетолозите обаче не са съгласни с факта, че спортът не повлияват процесите на отслабване. Редовната физическа активност не само подпомага свалянето на килограми, но и допълнително мотивира отслабващите да продължат да се хранят и живеят здравословно.

Място за размисъл

Инстинктивната диета е звучащ научно режим на хранене, който наистина би могъл да помогне за трайно отслабване. Ако досега сте опитвали да свалите килограми, но не сте успявали и сте склонни да търсите вината у себе си, именно разбирането на хранителните инстинкти може да се окаже ключът към успеха, който търсите.

Бъдете обаче подготвени за бавно и постепенно отслабване. Но пък щом веднъж сте усвоили техниките за контрол върху инстинктите си за хранене, може да успеете. Дайте си повече шанс за успех, като добавите към инстинктивната диета и повече физически упражнения.
назад | 1 | 2 | 3 | напред