диети за отслабване

Диета според вкуса
... според вкуса, човек може пак да се наслаждава на разнообразие от храни, стига те да имат подобни вкусови качества. Това правило не ограничава избора, а дава възможност за хармонично и здравословно хранене, смятат поддръжниците на диетата.

Ако стриктно следвате препоръките й, може да отслабнете с 9 кг за шест седмици.

Какво смятат експертите

Диетата според вкуса включва голям брой плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, крехки меса, риба и нискомаслени млечни продукти. Всички тези храни са предложени в разумни порции, с подходящия брой калории. Освен това диетата препоръчва редовна физическа дейност.

Независимо от теорията за вкусовете, тази диета за отслабване е здравословен режим на хранене, балансиран откъм нутриенти, богат на фибри и вероятно ще помогне на отслабващите да постигнат своите цели, смятат диетолозите.

Въпреки това повечето експерти са единодушни, че са необходими повече проучвания в подкрепа на силната и пряка връзка между вкуса и процесите на хранене.

Освен това, преди да започнете диетата, трябва да си дадете сметка, че повечето рецепти, заложени в нея, изискват доста време и в кухнята, и в супермаркета, а тяхното приготвяне не е по силите и времето на всеки.

Място за размисъл

Всеки, който се е борил с наднорменото тегло и иска да се храни здравословно, може да даде шанс на диетата според вкуса - тя предлага нов и интересен подход за сваляне на излишните килограми.

Диетата е подходяща за всеки в семейството, независимо от възрастта. А споделянето на трапезата с най-близките хора ще ви помогне да се придържате към тази диета за отслабване и ще увеличи удоволствието от храната.
назад | 1 | 2 | 3 | напред