диети за отслабване

Диета според вкуса
... , сусам, босилек.
- Седмица 4: спанак, портокал, мента, лимон, пекан, копър, червена боровинка.

Детайлно меню съпътства всеки ден, заедно с рецепти и анализ на хранителните вещества. Например за деня, посветен на спанака, се препоръчва следното меню:

- Закуска: Спанак, омлет с фета и пълнозърнеста препречена филийка.
- Втора закуска: Солени бисквити и кофичка спанак с кисело мляко или бейби моркови.
- Обяд: Спанак и салата с пуешко.
- Вечеря: Паста със спаначен сос маринара, зелена салата и за десерт - плодова салата от безкостилкови плодове като боровинки, ягоди, малина и др.

Всеки ден трябва да включва около 1500 калории, а за желаещите да отслабнат по-бързо е подготвено алтернативно меню - с 1300 калории.

След три седмици придържане към режима има награда – вече се включва един ден на изкушения – всяка седмица, с кокос и шоколад.

Втората фаза от диетата според вкуса продължава две седмици и включва по-голямо разнообразие от вкусове. Въпреки това всяко хранене запазва един основен вкус. Например закуската може да бъде с вкус на праскова, обядът - на спанак, а вечерята – на къри.

Последната фаза е с неограничено времетраене и може да се превърне в постоянна, поне така се надява авторът на диетата според вкуса. През този етап съветът е да се четат много внимателно етикетите на храните и да предпочитат суровите, непреработени храни, избягвайки тези с високо съдържание на фруктозен сироп, транс мазнини или много и различни съставки.

Как работи диетата според вкуса

Принципът на диетата е прост: Ограничете броя на вкусовете в едно хранене и ще постигнете добри резултати в отслабването. Твърде голямото разнообразие от аромати и вкусове стимулира апетита и води до неосъзнато преяждане, твърди автора на диетата.

За да обясни нагледно концепцията си той дава следния пример: Ако пред вас стои купа с бадеми, ще изядете една шепа и ще спрете. Ако обаче тези бадеми са подсолени и подсладени, смесвайки сладко със солено, може дори да опразните купата.

Спазвайки диетата...