диети за отслабване

Диета с грейпфрути
... хранителен режим за отслабване. Силно ограниченото разнообразие от храни определено не е от полза, ако се търси трайна промяна, изоставяне на вредните навици на хранене и здравословен начин на живот.

Ограниченият набор на храни в малки количества е рецепта за отегчение, монотонност и „вкусова умора”, смятат повечето диетолози. Точно това е най-честата причина, която кара повечето хора да се откажат от настоящата си диета за отслабване.

Здравословното сваляне на килограми е дълъг и разумен процес, а не мимолетно ограничение на калориите. Ако се търси успех в дългосрочен план, диетата с грейпфрути най-вероятно ще се окаже губене на време. Вместо това се насочете към по-гъвкав режим за отслабване, съобразен с вашите индивидуални особености и включващ здравословно хранене и редовна физическа активност.

Място за размисъл


В оценката си за диетата експертите са единодушни: Най-добре не се захващайте с нея!

Въпреки че полезните плодове като грейпфрута могат и трябва да бъдат част от всеки здравословен хранителен режим, те не притежават мистериозни способности да горят излишните мазнини. И все пак - ако обичате да ядете грейпфрут, не се колебайте да похапнете малко преди хранене. Най-богати на полезни вещества са розовите грейпфрути.

Заедно с добре балансираната диета не забравяйте да включите и редовна доза физическа активност, която доказано подпомага процесите на отслабване.
назад | 1 | 2 | 3 | напред