диети за отслабване

Диета с фаст фууд
... на своите последователи много разумни предложения за заместване на техните любими фаст фууд храни с по-здравословни, заедно със съвети за намаляване на мазнините и калориите в дневното си меню.

Например те се насърчават да овкусяват своята храна с по-нискокалорични сосове – защото така ще си спестят по 100-150 калории на хранене. Препоръчва се също количеството им да се намали. Забравете за майонезата и „специалните“ сосове в сандвича.

Как работи диетата

Диетата с фаст фууд е лесна за спазване и препоръчва дневен прием на храни и напитки до 1500 калории плюс ходене пеш - поне 2 километра на ден. Тези мерки ще доведат до загубата на половин килограм тегло за седмица, твърди д-р Синатра.

По този начин, следвайки диетата с фаст фууд за 1 година, може да се отслабне с близо 25 кг!

И в никакъв случай няма да гладувате, твърди д-р Синатра. Разумният подбор на храни във веригите за бързо хранене дава възможност, въпреки ограничения прием на калории, да се насладите и на любимия си десерт.

Какво смятат експертите

Никога не трябва да се зачеркват изцяло фаст фууд храните от менюто на отслабващите, тъй като ако човек правилно избира храната, която консумира, и внимава с порциите, може да се възползва от удобствата на ресторантите за бързо хранене дори и в режим на отслабване.

Чудесен пример за това е диетата с фаст фууд, която е разумно решение за много хора без свободно време. Тя включва и препоръки за редовна физическа активност, която е важна част от цялостния режим за отслабване, единодушни са експертите.

Въпреки това името на диетата може би звучи подвеждащо. Тази диета за отслабване не включва всички фаст фууд храни, а много хора биха се подвели, че могат да продължат да консумират безразборно цялата гама от храни в ресторантите за бързо хранене.

Истината е, че е изключително трудно да се храним по утвърдените препоръки на Световната здравна организация и едновременно с това да консумирате единствено фаст фууд храни. Ето защо повечето диетолози препоръчват...