диети за отслабване

Диета на Алиша Силвърстоун
... с по-малко наситени мазнини и холестерол, но също така си осигуряват по-големи количества от някои жизнено необходими хранителни вещества като калий, магнезий, витамин C и фибри. Затова някои данни сочат, че вегетарианците живеят по-дълго, имат по-ниски нива на холестерол, по-ниско кръвно налягане и тежат по-малко отколкото хората, които ядат месо.

Вегетарианското хранене е по-изгодно от икономическа гледна точка. Проучване от 2009 г. на American Journal of Clinical Nutrition показва, че невегетарианската диета изисква за производството на храните 2,9 пъти повече вода, 2,5 пъти повече енергия, 13 пъти повече изкуствени торове и 1,4 пъти повече пестициди в сравнение с вегетарианския режим на хранене.

Въпреки че спазването на диетата на Алиша Силвърстоун може да подпомогне отслабването, твърдения като това, че ще направи кожата по-чиста и ноктите по-здрави, според експертите звучат чисто спекулативно.

В крайна сметка тази строго вегетарианска диета е здравословен, беден на мазнини и калории режим на хранене, който обаче крие риск от дефицит на някои есенциални за организма витамини и минерали. Ето защо се препоръчва допълнителен прием на калций, витамин D и B12.

Място за размисъл

Диетата на Алиша Силвърстоун несъмнено може да повиши вниманието на хората върху това откъде произлиза храната и какво е всъщност значението й. Освен това за повечето хора би било от полза да заменят своя обичаен хранителен режим с такъв, който е по-богат на растителни и беден на животински продукти, особено на по-тлъсти меса.

И все пак тази хранителен режим не е за всеки, но ако винаги сте имали желание да изпробвате вегетарианска диета, първата фаза от тази може да се окаже един здравословен експеримент.
назад | 1 | 2 | 3 | напред