диети за отслабване

Диета на Алиша Силвърстоун
... подсладители) са ограничени до минимум. Дори и естествените захари като агаве трябва да бъдат консумирани само в малки количества.

Типичното дневно меню на диетата изглежда по следния начин:

- Закуска: Препечена филийка с авокадо и домати;
- Обяд: Вегетарианско бурито;
Вечеря: Пълнозърнеста паста със сос маринара, пшеничен глутен, задушени броколи и чесново хлебче;
Междинна закуска: Фъстъчено масло или парче плод.

Как работи диетата

Диетата на Алиша Силвърстоун се състои от три етапи. През първият отслабващите се насърчават да заместят постепенно месото с растителни храни и по този начин веднага да постигнат видими резултати. Следващата стъпка е елиминирането на всички животински продукти. Последната фаза е диета, съставена предимно от зърнени храни и морски растения. Всеки от тези три етапа продължава 4 седмици.

Спазвайки диетата, човек ще успее да свали излишните килограми без да е необходимо да брои калории и без да пропуска на хранене. Ако целите да отслабнете бързо, режимът препоръчва да се придържате към третия етап на диетата 6 пъти седмично.

Освен че ще отслабнете успешно, Силвърстоун твърди, че спазването на диетата подобрява общото здраве, визия и самочувствие. Според нея строго вегетарианския начин на живот кара хората да се чувствате по-енергични и концентрирани, подобрява храносмилането, прави кожата по-чиста и еластична и ноктите - по-здрави.

Режимът на Алиша Силвърстоун препоръчва ниско и умерено интензивна физическа активност поне 3 до 5 пъти на седмица - разходки, спорт с приятели, практикуването на йога и изобщо всичко, което доставя удоволствие и се практикува в група.

Какво смятат експертите

Повечето диетолози са единодушни, че вегетарианският начин на живот може да бъде изключително здравословен, стига да бъде правилно планиран. Храненето без месо може да понижи риска от затлъстяване, диабет тип 2, сърдечносъдово заболяване и някои видове рак.

Проучванията показват, че вегетарианците не само се хранят с по-малко...