диети за отслабване

Яж това, не онова
... , тъй като здравословните мазнини са под различна форма.

- Освен да подбира своите хранителни продукти, човек трябва да се научи да контролира и размера на порциите, калориите и да яде балансирано и здравословно, за да отслабне. Понякога дори е по-добре да ядете малка порция от любимата ви храна, отколкото да преядете с друга.

- Спазвайки диетата, няма да отслабнете предимно в коремната област, няма да моделирате своята фигура и няма да изградите твърда и чиста мускулна маса, единодушни са повечето диетолози. Въпреки примамливостта на тези твърдения, описани в диетата, истината е: Изграждането на мускули изисква силови тренировки и нито един диетичен режим не е способен да свали излишните килограми само и единствено в точно определена зона.

Място за размисъл

„Яж това, не онова” е чудесна диета - особено за преяждащите системно. В нея се съдържа полезна информация, която може да помогне на хората да избират по-разумно своята храна. Въпреки това не всички препоръчани в този режим храни са полезни и трябва да бъдат част от вашия хранителен режим за отслабване.

Все пак, където е възможно, избирайте по-малко калоричната храна, тъй като дори и малките промени се наслагват и имат ефект. Например, ако си спестявате по 100 калории на ден, ще отслабнете – с около 5 килограма за година.
назад | 1 | 2 | 3 | напред