диети за отслабване

Яж каквото обичаш
... , нискомаслени млечни продукти и крехки меса са основните опорни точки на здравословното и пълноценно хранене. Алкохолът, сладките и останалите изкушения също са част от хранителния план, но в ограничени количества.

В действителност всяка храна може да бъде включена във вашия хранителен режим, но първо трябва да направите така, че храната преди всичко да носи наслада.

Установено е, че повечето хора системно преяждат не защото са гладни, а защото храната им се струва прекалено вкусна или искат чрез нея да задоволят своите емоции. Диетата Яж каквото обичаш, обичай каквото ядеш се фокусира върху ролята на храната като необходимост за тялото и помага на хората, които искат да отслабнат да осъзнаят какво правят докато са на трапезата, да се хранят „по инстникт“, да избягват т.нар. емоционално хранене и да се наслаждават истински на храната.

Как работи диетата

Диетата Яж каквото обичаш, обичай каквото ядеш не поставя никакви стриктни правила, забрани или препоръки. Дори няма точен хранителен план. Все пак човек може да отслабне като следва стратегията на режима, но отслабването е резултат от спазването на здравословен начин на живот, а не основна цел.

Дългосрочните промени отнемат време, затова не очаквайте бързи резултати. Отслабването дори „само“ с 5% от теглото може да подобри драстично кръвното налягане, холестерола и кръвната захар.

Диетата Яж каквото обичаш, обичай каквото ядеш ще ви научи да разпознавате кога в действителност сте гладни и кога не. Тя включва серия от препоръки, които подсказват кои навици трябва да бъдат променени, както и съвети как да преобразувате нездравословните си навици в здравословна рутина. Например - вместо да се храните по часовник, трябва просто да се научите да разпознавате сигналите на тялото.

Физическата активност също е важен компонент от тази диета, но това не бива да се възприема като извинение да се яде повече. Нито пък като наказание заради скорошно преяждане. Вместо това спортувайте редовно, защото движението...