диети за отслабване

диета The Biggest Loser
... следните 5 съвета:

1. Яжте здравословна закуска всеки ден.
2. Хапвайте плодове и/или зеленчуци на всяко основно хранене.
3. Консумирайте белтъчини на всяко хранене.
4. Бъдете активни.
5. Планирайте своите хранения и спортна дейност.

Какво смятат експертите

Повечето диетолози одобряват диетата The Biggest Loser. Заложените в нея препоръки като цяло са се утвърдили като успешни и затова са застъпени в по-голямата част от здравословните диети за отслабване, а и във всеки здравословен балансиран режим на хранене. Въпреки това те препоръчват да не се консумират по-малко от 1200 калории на ден, тъй като твърде ниско калоричните диета са предпоставка за дефицит на есециални витамини, минерали и хранителни вещества.

И все пак, за да се презастраховате леко, експертите препоръчват да консумирате риба поне два пъти седмично и да приемате допълнително мултивитамини.

Място за размисъл

Диетата The Biggest Loser е сравнително лесна за спазване и дава възможност за голямо разнообразие от храни и спортни занимания. Поради тази причина тя е подходяща не само като временно решение – при желание за отслабване, но и като начин на хранене за цял живот.

Тя може да се следва от всеки член на семейството, включително и от вегетарианци - стига диетата да бъде съобразена с индивидуалните особености.
назад | 1 | 2 | 3 | напред