диети за отслабване

диета The Biggest Loser
... се насърчават да избират храни, които не са преработени или не съдържат допълнителни мазнини, захар или сол. За целта следва етикетите на храните да се четат много внимателно.

Целите плодове и зеленчуци трябва да бъдат предпочитана храна пред соковете или сушените плодове. Храната трябва да бъде консумирана сурова или приготвена без допълнително мазнини. Когато се използват мазнини за по-добър вкус или за готвене, те трябва да бъдат здравословни - никакви наситени и транс мазнини.

Пълнозърнестите храни в диетата The Biggest Loser трябва да бъдат по-малко рафинирани и да съдържат поне 2 грама фибри на порция хляб или поне 5 грама фибри на порция зърнени храни. Отлични източници на белтъчини са крехките меса и рибата, растителните протеини и нискомаслените млечни продукти.

Ако още сте гладни, може спокойно да консумирате повече плодове и зеленчуци от полагащите ви се четири порции на ден.

Как работи диетата The Biggest Loser

Тя дължи своята ефективност на факта, че отслабващите изгарят повече калории отколкото ядат и ако те спазват указанията за здравословно и често хранене, те не би трябвало да изпитват глад.

Когато човек елиминира рафинираните захари и нишесте, както и другите, стимулиращи апетита, храни, се потиска чувството на глад, тъй като нивата на кръвната захар и инсулина остават почти постоянни през целия ден, твърди един от създателите на диетата The Biggest Loser.

Препоръчителният начален прием на калории се определя от теглото на отслабващия: килограмите му се умножават по 15,5. Например, ако тежите 70 кг, препоръчителният калориен прием за ден би бил около 1100 ккал.

След като започнете да отслабвате, трябва да преизчислите своите калории и да приемате по-малко калории или да спортувате повече. Ако искате все още да отслабвате сравнително бързо, трябва да нагодите калорийния си прием спрямо по-малкото ви вече тегло.

Създателите на диетата The Biggest Loser са помислили и за неприятния йо-йо ефект, наблюдаван след приключване на всяка диета за отслабване, и дават...