диети за отслабване

Сутрешна бананова диета
... храни и бобовите растения - но само, ако ги ядете студени. Резистентните нишестета не се смилат в тънките черва и преминават непроменени през целия храносмилателен тракт.

Проучванията показват, че несмилаемите фибри могат да блокират усвояването на някои въглехидрати, но дори и да е така, бананите съдържат сравнително малко количество фибри и резистентни нишестета - едва 2-4 грама фибри, докато най-добрите източници на фибри съдържат 3,5 до 4,9 грама на еквивалентна порция.

Бананите, както и повечето плодове са важна част от всеки здравословен хранителен режим за отслабване и въпреки че те несъмнено притежават много ценни качества, бананите няма да изгорят магически излишните мазнини.

Какво смятат експертите

Консумирането на всичко, което човек си пожелае на обяд, вечеря и през междинните ядения, не е успешна рецепта за отслабване, е преобладаващото мнение сред диетолозите. Здравословното хранене трябва да продължава през целия ден.

Ограничаването на приема на храна след 20 часа е добър съвет за хората, които са склонни несъзнателно да преяждат вечер. Но нека тази препоръка не ви заблуждава: Няма нищо вълшебно в това да не ядете след 8 вечерта. От по-голямо значение е колко калории консумирате и колко калории изгаряте.

Несъмнено редовната закуска помага да се ускори метаболизма, но няма нищо особено полезно в това да ядете всяка сутрин банани и да пиете чаша вода със стайна температура. Приготвянето на такава закуска може да е лесно и да съдържа малко калории, но от друга страна бананите са доста богати на захари и съдържат малко фибри. Всяка закуска, съдържащата само въглехидрати, обикновено води бързо до осезаемо чувство на глад, а това е враг на всеки отслабващ, единодушни са специалистите.

Вместо „чистата“ бананова закуска разбъркайте един банан с няколко кубчета лед и прибавете чаша нискомаслено кисело мляко - за повече енергия през деня.

Място за размисъл

За да се чувствате сити от по-малко калории, се концентрирайте върху приема на...