диети за отслабване

Най-добрата диета за цял живот
... внимание на основните проблеми, които водят до преяждане, например неовладяното чувство на глад и емоционалното хранене. Отслабващите трябва да се научат как да разпознават своя истински глад и да загърбят своите емоции по отношение на храненето. Преди да започне диетата всеки трябва да се запита:

- Каква е причината за наднорменото ми тегло?
- Защо искам да отслабне?
- Защо не съм успял да го направя досега?

Искрените отговори на тези въпроси ще помогнат на отслабващия да определи нещата, които трябва да промени, за да постигне целта си.

Какво смятат експертите

Най-добрата диета за цял живот се базира на научни доказателства, поднесени по достъпен и лесен за разбиране начин. Ето защо повечето диетолози одобряват препоръките на режима и смятат, че трайните резултати в отслабването се дължат най-вече на цялостни промени в начина на живот.

Въпреки че диетата е изключително гъвкава, тя едва ли ще удовлетвори изискванията на многото хора, които търсят бързо сваляне на излишните килограми. За съжаление, в този си стремеж, те нерядко се обръщат към съмнителни диети за отслабване, които обещават бърз резултат, но в дългосрочен план са провал.

Броенето на калории е твърде трудно и неточно, според повечето експерти. Но ако ограничите сладките напитки, пържените храни и огромните бели филии хляб, несъмнено ще спестите калории и сантиметри от талията си.

Още един положителен аспект на диетата е липсата на категорични забрани. Няма нищо грешно и фатално, ако похапнете високомаслени млечни продукти, стига да го правите не твърде често и в умерени количества.

Място за размисъл

Ако сте уморени от стриктни и ненадеждни диети, които лесно ви омръзват и не водят до трайни резултати, то Най-добрата диета за цял живот може би е именно решението на проблема. Целите й са постижими и по-важното - те продължават цял живот.
назад | 1 | 2 | 3 | напред