диети за отслабване

Най-добрата диета за цял живот
... да подобри своето всекидневно отношение към храната и да съумее да контролира своите желания и навици спрямо нея. Докато повечето стриктни диети изискват от отслабващите твърде много и така често правят задачата непосилна, Най-добрата диета за цял живот предразполага към успех, тъй като е съобразена с индивидуалните особености на човека и бавно и постепенно, стъпка по стъпка прави малки промени в неговия начин на хранене.

Повечето диети стартират с много стриктна първа фаза с дълъг списък от забранени храни. За разлика от тях настоящата диета има по-различен подход и започва с много по-либерален първи етап:

Първата фаза продължава максимум четири седмици. Тя подобрява постепенно старите хранителни навици и предразполага към редовна физическа активност. Препоръките включват:

въздържане от хранене 2 часа преди лягане,
обособяване на три основни хранения и една междинна закуска през деня,
елиминиране на алкохола (временно),
консумация на много течности
дневен прием на комплекс от мултивитамини и минерали, омега-3 мастни киселини и калций.

Втората фаза на Най-добрата диета за цял живот продължава най-малко четири седмици и установява леко по-агресивен подход за отслабване чрез здравословно хранене и увеличаване на физическата активност. Този етап надгражда промените, направени през първата фаза и се концентрира върху контрола на физическия и емоционален глад. За целта се отстраняват т.нар. проблемни храни, трябва да се правят редовни измервания на теглото и да се контролират порциите.

Третата фаза всъщност е поддържаща - трае до края на живота. Тя препоръчва заместването на нездравословните храни с пълнозърнести продукти, плодове и зеленчуци. Ако все пак понякога се изкушите, не се отчайвайте, защото новият ви хранителен режим позволява консумацията на почти всичко, стига то да е в умерени или малки количества. Колкото по-активен е човек, толкова повече прегрешения може да си позволи.

Най-добрата диета за цял живот също така обръща...