диети за отслабване

Диета за ускорен метаболизъм
... , хидрогенизирани мазнини, рафинирани зърнени храни, богат на фруктоза царевичен сироп, изкуствени подсладители, консерванти, оцветители, глутамати и други добавки.

Позволени в малки количества са богатите на нишесте зеленчуци, тропическите, сушени и консервирани плодове, соевите продукти, алкохола, пълномаслените млечни продукти, мазните меса и кофеина.

Примерно дневно меню на диетата:

- Закуска: Бъркани яйчни белтъци, пържени домати и грейпфрут;
- Обяд: Салата с пилешко;
- Втора закуска: Портокал и шепа бадеми;
- Вечеря: Риба на скара с патладжан, чушки и лук.

Как работи диетата за ускорен метаболизъм

Първият етап започва с правилния избор на храни и отбягването на други. Тази фаза е създадена да помогне на отслабващите да ограничат до минимум храните съдържащи „анти-нутриентите”, които са пречка за постигането на хормонален баланс и отслабване. Отслабващите също са насърчени да премахнат всички токсини от своя дом по време на тази фаза като отстранят всички опасни химикали, използвани в кухнята, банята, двора.

През втората фаза се препоръчва спазването на оптимален хранителен режим, който да поправи щетите, причинени от досегашния нездравословен начин на живот.

През третия и последен етап диетата предлага съвети как да се балансира обмяната на веществата, за да подпомогне изгарянето на мазнини.

Най-важните съвети са:

- Хранете се на всеки 4 часа. Осигурете си три основни хранения и една следобедна закуска, нищо след 21 часа и никакви въглехидрати преди сън.
- Яжте докато се заситите, но никога не преяждайте.
- Включете белтъчини, въглехидрати и мазнини във всяко хранене

Но това не е всичко. Диетата за ускорен метаболизъм препоръчва редовното и интензивно физическо натоварване. Според режима, оптималната физическа активност изисква 4-5 часа интензивен спорт седмично, който включва както кардио, така и силова тренировка.

Какво мислят специалистите

Здравословното хранене с ограничаване на калориите в комбинация с редовна физическа...