диети за отслабване

Диета за плосък корем 2
... специалисти.

Диетата е от полза и за всички, които пропускат закуската - за да променят този вреден навик.

Какво смятат експертите

Излишните мазнини в областта на корема увеличават риска от сърдечносъдови болести, диабет и други заболявания повече в сравнение с мазнините в другите области на тялото. Затова и тяхното премахване следва да е приоритетна цел. Все пак при диетата за плосък корем свързването на определени храни и диетични режими с отслабването в точно определена част от тялото е спекулативно и недоказано научно.

Високото съдържание на здравословни мазнини в диетата улеснява отслабването и доставя важни хранителни вещества като незаменимите мастни киселини и мастно разтворимите витамини. Специалистите обаче предупреждават да се внимава с мазнините - лесно може да се прекали с тях и да се стигне дори до напълняваме.

Другата основна критика от диетолозите е, че обещаните 7 кг по-малко мазнини в края на 32-дневния режим са нереални. По-вероятно е да се загубят не само мазнини, но и телесни течности, които лесно ще бъдат възвърнати след края на диетата. 1 кг мазнини се равнява на 9000 калории, т.е. за да свалите 7 кг за 32 дни, трябва да изгаряте по 1640 калории всеки ден, а това е малко вероятно.

Храна за размисъл

Може и да отслабнете с тази диета, но не се заблуждавайте, че мононенаситените мастни киселини имат някакво почти вълшебно въздействие.

Диетата за плосък корем е в основата си средиземноморски тип на хранене с ограничение на калориите, който наистина би помогнало да се свалят килограми по безопасен и ефективен начин. Средиземноморската диета е доказала своите ползи – както за здравето като цяло, така и особено за сърдечносъдовата система.

Това, което ще стопи мазнините в коремната област е отслабването с помощта на добре балансиран хранителен режим като този или някой друг в комбинация с редовна физическа активност.
назад | 1 | 2 | 3 | напред