диети за отслабване

Диета за плосък корем 1
... кой от тях да избере, се препоръчва най-консервативният, наречен „без извинения“:
за закуска: 3 яйца и един сандвич от две малки филийки с масло;
сутрешно похапване: шепа ядки;
обяд: салата с риба тон и една филийка черен хляб;
следобедно похапване: 1 купичка кисело мляко (или йогурт) с мед;
вечеря: пиле или филе (свинско или телешко) на грил, пасирани зеленчуци и половин купичка кафяв ориз.

Препоръчват се не по-малко от 8-10 чаши вода на ден. Повечето свежи плодове и напитки, включително обезмасленото мляко и 100% натуралният сок са обявени за „лоши за корема“.

Заради ниското им съдържание на захар, боровинките и къпините са единствените разрешени плодове. Въпреки че плодовете като цяло са определени от Круз като полезни за здравето по принцип заради полезните вещества и фибрите в тях, той твърди, че същите вещества организмът може да получи от зеленчуците, но „без излишната захар“. Едва след достигане на желаното тегло се разрешават по 2 порции плодове на ден.

Как работи диетата

Диетата за плосък корем е подобна на диетата на Аткинс или диетата Южен бряг, но с едно допълнение – т.нар. прескачане на въглехидратите. Всеки ден отслабващите приемат не повече от 15 грама захар в до 6 хранения, като всички въглехидрати са от „умните“, богати на фибри.

Според Круз неговата система за „пропускане на въглехидратите“ позволява да се държи под контрол нивото на инсулин в тялото. За разлика от диетите с много въглехидрати, при които захарта покачва инсулина и в резултат се увеличава количеството натрупана в клетките мазнини.

Тъй като мазнините и протеините не показват равнището на инсулин, Круз твърди, че не е нужно да се контролира техния прием. От друга страна, в тях се съдържат почти всички необходими на организма вещества.

Диетата за плосък корем не включва необходимост от физически упражнения, но предполага известно раздвижване – най-вече на бедрата и то след сваляне на килограмите. Круз препоръчва 8 минути упражнения за корема и бедрата и 20 минути разходка...