диети за отслабване

Диета според гените
... са стотици гени, свързани със затлъстяването и дори да успеете да промените някои от тях, резултатът ще е много труден за прогнозиране. Затова специалистите съветват да се подхожда предпазливо спрямо всички проучвания, свързани с нутригеномиката (науката за гените и храненето). Не бива да се забравя, че всеки човек притежава уникална комбинация от гени, които могат да не отговарят по обичайния и очакван начин на утвърдените препоръки.

Диетата според гените е здравословен хранителен режим, който насърчава консумацията на полезни храни и редовната физическа активност. Спазването на 1600 калориен режим на хранене в комбинация със спорт само по себе си е по-вероятно да доведе до отслабване отколкото генната експресия, коментират повечето диетолози.

Място за размисъл

Независимо от генната теория, диетата според гените представлява един здравословен и богат на хранителни вещества режим, който несъмнено ще помогне в отслабването и ще подобри здравето.

По-добре забравете самото име на диетата и се фокусирайте върху хранителния режим и спортните принципи за отслабване и оптимално здраве, залегнали в нея.
назад | 1 | 2 | 3 | напред