диети за отслабване

Диета според гените
... да постигнете желаното тегло в края на 21-вия ден, може да удължите тази фаза.
- Ден 22-35: Двуседмична фаза, през която приемът на калории се увеличава до 1800 на ден.
- Оптимална поддържаща фаза, през която трябва да си доставяте дневно около 2000 калории. През тази фаза са позволени до 200 мл червено вино и до 100 г черен шоколад всеки ден.

Диетата предлага и други алтернативи за хора, които се нуждаят от повече калории. Отслабващите могат да влязат в поддържащата фаза по всяко време или след като достигнат желаните килограми.

Как работи диетата според гените

Диетата се базира на пет основни принципа и съвета към тези, които я спазват:

1. Увеличете полифенолите. Консумирайте повече тъмни и свежи плодове, зеленчуци, зелен чай, бобови растения, ядки и семена, а през поддържащата фаза - червено вино и черен шоколад. По този начин ще увеличите здравословните ползи от диетата.

2. Балансирайте съотношението между омега-3 и омега-6 мастните киселини. Авторът на диетата е на мнение, че правилното количество на омега-3 мастни киселини може да отключи процесите на отслабване. Ето защо той препоръчва консумацията на риба или прием на добавки.

3. Увеличете фибрите. Диетата препоръчва приема на до 30 г фибри на ден, за да контролирате глада и стимулирате отслабването.

4. Намалете калориите до разумни нива, за да успеете да отслабнете. Диетата препоръчва намаляването на дневния ви калориен прием с 20-30% от нормалното, за да постигнете отслабване.

5. Спортувайте поне 5 дни в седмицата, най-малко по 30 минути, за да намалите възпалителните процеси в организма и да стимулирате отслабването.

В диетата се препоръчва приема на различни хранителни добавки, които да допълнят и подобрят приема на хранителни вещества, витамини и минерали.

Какво смятат експертите

Въпреки че диетата според гените се позовава на стотици научни статии, някои диетолози смятат, че все още е твърде рано да се говори за въздействие на храненето върху генната експресия, за да се стимулира отслабването.

Открити...