диети за отслабване

Диета с лимони и мед
среден брой ккалории за денонощие: 907
отслабване: 2 кг за 2 дни


Това е една от най- бързите и най-кратки диети – продължителността й е само два дни. Този кратък срок позволява до минимум да се намали калорийният прием за денонощие и да се застави организма да премине изцяло в режим на използване на вътрешните резерви, т.е. да топи натрупаните мазнини.

Като всички кратки диети, лимонено-медната само отчасти успява да намали складираните в тялото мазнини. За да се намали съпровождащия процес на изхвърляне и на течности, диетата включва изискването да се приема голямо количество вода.

Меню на лимонено-медната диета

То изисква пълен отказ от хранене през двата дни и неговата замяна с прием на течност с висока киселинност. Тя се приготвя като се смесят 3 литра изворна (т.е. не минерална) негазирана вода с прясно изцедения сок на 15 лимона и 50 грама мед. Това е и единственото, което е разрешено за времето на диетата. Енергийната стойност на лимонено-медната смес е на практика нулева, т.е. отслабването започва незабавно и е бързо. Голямата киселинност позволява да се потуши чувството за глад, а в същото време глюкозата и захарозата от меда, при отсъствие на каквито и да е мазнини и белтъчини, дава възможност за интензивно намаляване на теглото за сметка на запасите от мазнини в тялото.

Освен лимонено-медния сок през двата дни може да се пие и неограничено количество вода, но негазирана и неминерализирана, или зелен чай (без захар!).

Плюсове на лимонено-медната диета

Тя е една от най-бързите, а този показател на една диета за отслабване често определя и нейния избор. Подходяща е дори и за двата почивни дни – събота+неделя и 2 кг по-малко.

Най-често резултатите са впечатляващи. Лимонената киселина позволява бързо да започне разграждане на мазнините и тяхното извеждане от тялото заедно с натрупаната шлака и токсини.

Също както оризовата диета лимонено-медната помага за намаляване на целулита.

Още един неин плюс е, че медът поддържа силите на организма и...
назад | 1 | 2 | напред