диети за отслабване

Диета по гликемичен индекс
... на високото съдържание на фибри в храните с нисък ГИ, а не на стойностите на кръвната захар. Отслабването в дългосрочен аспект е много по-комплексна задача, отколкото избирането на въглехидрати с нисък ГИ. Много по-важно е какво друго ядете и колко активни физически сте, твърдят скептично настроените.

За други експерти гликемичният индекс е поредният трик, използван на пазара, но дори и да е така, той може да бъде в помощ на много хора при подбирането на здравословна храна.

Не бива да се забравя още, че въглехидратите с нисък ГИ са предимно натурални продукти, богати на фибри, семена и хранителни вещества. Ако към това прибавим постоянство, умерена физическа активност и консумация на висококачествени източници на белтъчини и здравословни мазнини в умерени дози ще получим един наистина здравословен хранителен режим.

Място за размисъл

Лесно и универсално решение на проблема с отслабването и контрола на теглото все още не съществува. Истината е, че само този хранителен режим, към който може да се придържате достатъчно дълго време, е подходящият за вас.

Ако се справяте добре с числата и сте придобили умения за отсяване на здравословните от нездравословните въглехидрати, то нискогликемичните диети може би са подходящи точно за вас - особено ако страдате от предиабет. Имайте предвид, че освен да следите ГИ трябва да се научите да контролирате размерите на порциите и общите калории според индивидуалните си нужди. А физическата активност е винаги в плюс.
назад | 1 | 2 | 3 | 4 | напред