диети за отслабване

Диета на измамника
... метаболизма и тази активност се запазва и през останалата част на седмицата.

Контролираното нарушаване на диетата повишава мотивацията на отслабващите - те могат да се наслаждават на любимите се храни и напитки без да изпитват вина. Това подсилва волята на човек да се храни здравословно през делничните дни.

Какво смятат експертите

Като цяло оценка на диетата на измамника е положителна, единодушни са диетолозите. Тя препоръчва редовна физическа активност и средиземноморски тип диета, доказали своята ефективност както за успешно отслабване, така и за здравословния начин на живот като цяло.

Все пак диетата не се съобразява с индивидуалните особености на отделния човек и това я прави неподходяща за немалко хора. През делничните дни отслабващите консумират около 1600-1800 калории, които могат да се окажат твърде много за някои жени или твърде малко за по-мускулестите, физически активни мъже.

Друга критика е липсата на научна обосновка и доказателства в подкрепа на диетата на измамника. Все още не са проведени достоверни проучвания, които да доказват, че нарушаването на стриктния хранителен режим веднъж седмично може да подсили метаболизма. Експертите по диететика са по-склонни да смятат, че успехът в отслабването е в умерения прием на любимите храни през цялата седмица, а не в преяждането с тях през уикенда.

Място за размисъл

Повечето хора, които искат да отслабнат, смятат погрешно, че задължителен елемент от всяка успешна диета за отслабване е саможертвата. Според редица диетолози това изобщо не е вярно. И диетата на измамника доказва това, защото много хора, които са я спазвали, са доволни от резултата.

Ако ви допадат препоръките й за редовна физическа активност и пълната свобода през уикендите и сте любители на средиземноморския начин на хранене, то може би диетата на измамника е онова, което сте търсили – не само за да отслабнете, но и да живеете според нейните правила цял живот.
назад | 1 | 2 | 3 | напред