диети за отслабване

Диета Еко-Аткинс
... забранява цели групи храни – например млечните и месните продукти, което според голяма част от диетолозите е обезпокоително. По този начин човек се излага на по-висок риск да развие дефицит на калций и витамин D.

Място за размисъл

Стриктната нисковъглехидратна, вегетарианска диета може да помогне за намаляване на холестерола и риска от сърдечносъдови заболявания, но преди да действате прибързано, помислете практически дали можете да нагодите тази диета към своя начин на живот. Отказът от всички животински продукти, ограничаването на въглехидратите и консумирането само на растителна храна е предизвикателство за мнозина, особено в днешното забързано всекидневие.

Ако диетата Еко-Аткинс ви се струва твърде стриктна, опитайте се да я разнообразите, като включите комплексни въглехидрати и здравословни мазнини. Придържайте се към крехките и бедни на мазнини животински храни, но ограничете животинските продукти с високо съдържание на мазнини. Ако към всичко това бъде добавена редовна физическа дейност, здравословният режим ще е вече налице.
назад | 1 | 2 | 3 | напред