диети за отслабване

Алелуя
... да се уверите, че избраният хранителен режим е здравословен и добре балансиран.

Как работи диетата

Диетата Алелуя несъмнено ще доведе до отслабване. Но на каква цена? Тя е твърде бедна на калории, за да поддържа енергийните нива в организма, да поддържа усещане за ситост и да осигурява на организма всички необходими хранителни вещества.

Авторът на диетата вярва, че консумацията на „жива” храна и елиминирането на всички „пристрастяващи храни“ като захар, животински продукти, сол, бяло брашно и кофеин ще накарат човек да се чувства по-добре и да се отървете от 90% от всички физически проблеми. Когато човек се храни с жива храна, той няма да се измъчва от пристъпи на глад и ненаситен апетит.

Какво смятат експертите

Диетолозите подкрепят диетите, богати на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Въпреки това повечето от тях не одобряват Алелуя - заради липсата на разнообразие на храните, изключително ниския прием на калории и научно недоказаните факти, на които диетата се опира.

Често срещана заблуда е твърдението, че суровите храни са по-хранителни от сготвените. Всъщност подходяща термична обработка може дори да подобри усвояването на храната в стомашно-чревния тракт, твърдят много експерти.

Хората са всеядни по природа и организмът им извлича полезни вещества и от животинските храни като риба и пилешко. Когато се елиминират всички животински продукти, човек се подлага на повишен риск от дефицит на ценни хранителни вещества, например белтъчини и омега-3 мастните киселини. Американската сърдечна асоциация препоръчва поне две хранения на седмица с мазна риба, която съдържа достатъчно количество здравословни мазнини.

Липсата на достатъчно белтъчини (протеини) в диетата Алелуя я превръща в потенциално опасна за всеки, придържащ се стриктно към нея, особено за хора с диабет, предиабет или метаболитен синдром. Недостатъчният прием на белтъчини, независимо дали те са от растителен или животински произход, засилва чувството на глад и стимулира...
назад | 1 | 2 | 3 | 4 | напред